Az alábbiakban szeretnék Önnel, mint szülővel megosztani néhány gondolatot. Remélem, segíteni fogja döntésében:

Felvetődik a kérdés és persze jogosan – elengedjem-e a gyereket ilyen táborba vagy sem… Táboronként 25-35 fiatal és gyerek. Kb. 50% -uk már régi táborozó, visszajárnak.  Év közben találkoznak, s már maguktól is erdei programokat szerveznek.

Én, mint szervező hajléktalanokkal és idősekkel foglalkozom a "civil" életben. Többen a táborozók közül munkahelyemre is eljönnek, főleg hétvégeken vagy az iskolai szünetekben és segítenek ételt és teát adni a rászorulóknak. Én azt látom, jó helyen vannak és jót látnak és tanulnak tőlünk szervezőktől.

Az új táborozókra mindig különleges figyelmet fordítunk. Figyeljük, és különös gonddal segítjük a beilleszkedést a napi programokba való részvételüket.

Vajon kibírja-e a gyerek? Igen, ki fogja bírni. Ha szereti vagy sikerül megszerettetni vele a természetet, élvezni fogják a gyerekek és higgyék el napokat fognak mesélni Önöknek élményeikről. Nem kell semmilyen előképzettség, azért vagyunk mi szervezők és oktatók, hogy megtanítsuk az alapokat. Nem divat nálunk az, hogy az ügyesebb táborozók kérkedjenek tudásukkal. Azt tanítjuk, hogy mindenkiben van valami, amit el lehet tőle tanulni és mindenki képes tanulni és fejlődni.

Ez lenne a tökéletes tábor? Nem. Nem valószínű. De azt tudom, hogy nem a profit az, ami miatt szervezzük a tábort. Mindazt, amit tanultunk a munkánk, kiképzésünk során szeretnénk játékos és vidám formában átadni a gyerekeknek. Nézzék át a szakmai programot, a HVV programot és remélem, kiderül majd Önök számára is, hogy nem egy „városnézős, strandos” programon, hanem egy életre szóló élmény táboron vesznek részt a gyerekek.

Háromgyermekes szülőként úgy érzem, hogy igen hasznos az, amit itt nálunk látnak és tanulnak. Iskolában, barátaik között hasznosítják az itt elsajátított tudást. Pl. egy szalonnasütő nyársat szakszerűen előkészítenek, látványos az amikor egy egyszerű víztisztítót készítenek és piszkos vízből tiszta lesz, vagy megtanulnak íjjal egyenesen lőni. Ezek mind olyan élmények, amelyek egész fiatalkorukban el fogják kísérni őket.

Már sokadik alkalommal hozom magammal a 17 éves, Ábel fiamat, a 15 éves, Emma, illetve a 13 éves, Zsófi lányomat azért, mert szeretném, ha itt is ügyesednének és okosodnának.

Kedves Szülők!

Ha megnyerte Önöket a táborunk, szeretettel és gondoskodással várjuk gyermekeiket táborainkba.

Tisztelettel: Barta Zsolt, táborvezető

Zajlik az élet...

ereszk.jpg

Hírlevél